• +31 (0)6 2251 0084
0 items in het mandje
  • Geen items in het mandje.

Soorten dakbedekking en gebruik

Al onze modellen worden geleverd met één van de onderstaande soorten dakbedekking als standaard dakbedekking. In de meeste gevallen heeft u echter nog de mogelijkheid om te kiezen voor een andere soort dakbedekking dan de dakbedekking die standaard wordt meegeleverd. Deze opties verschillen per blokhut en zijn afhankelijk van het type dak.

Dakleer

Dakleer is de meest eenvoudige vorm van dakbedekking en wordt geleverd op rollen van 1 meter breed x 6.5 of 10 meter lengte. Voor de bevestiging worden er asfaltnagels meegeleverd. Het dakleer wordt aangebracht in banen die, afhankelijk van het type dak, horizontaal of verticaal liggen. Men begint onder aan het dak, waarbij de volgende baan de voorgaande baan met ca. 10 cm overlapt.

EasyRoofing

EasyRoofing is een zelfklevende dakbedekking met aan de bovenzijde voorzien van een UV-bestendige aluminium toplaag en wordt geleverd op rollen van 1 meter breed x 5 meter lang. Het voordeel van de EasyRoofing is dat er voor het aanbrengen geen extra lijm gebruikt hoeft te worden. De zelfklevende onderlaag zorgt voor een goede aanhechting op het dakhout. Het dakhout dient wel vlak en stofvrij te zijn.

EPDM

EPDM is een synthetisch rubber en wordt meestal geleverd in één stuk. Men heeft dan geen overlappende banen zoals bij dakleer of EasyRoofing. Het heeft een zeer hoge resistentie tegen Ozon en UV-straling waardoor een zeer lange levensduur kan worden bereikt. EPDM wordt bij lessenaarsdaken geleverd inclusief lijm en bij platte daken inclusief lijm, dakdoorvoer en regenpijp tot aan het maaiveld.

Dakshingles

Dakshingles

Dakshingles worden geleverd per pak á 3 m² en zijn eenvoudig met de bijgeleverde asfaltnagels aan te brengen. De bitumen smeltlaag zorgt er voor dat de lagen door de warmte van de zon zich aan elkaar hechten. Dakshingles geven een stijlvolle afwerking van het dak en hebben een langere levensduur als bijvoorbeeld dakleer. Bij dakshingles heeft u de keuze uit meerdere kleuren.

Metalen dakpanplaten

Metalen dakpanplaten

Metalen dakpanplaten zijn gemaakt van gegalvaniseerd plaatstaal welke geperst worden in een traditioneel dakpanmotief en zijn bekleed met verschillende corrosie beschermende lagen. De rode of zwarte platen zijn mede door hun lichtgewicht snel en eenvoudig te plaatsen en bestand tegen vorst, hitte en hagel. Verder zijn er geen onderhoudskosten daar de platen 100% waterdicht en zelfreinigend zijn. Dus geen algen of mosvorming meer!