• +31 (0)6 2251 0084
0 items in het mandje
  • Geen items in het mandje.

Funderen van een blokhut of tuinhuis

Het fundament is één van de belangrijkste aspecten bij het plaatsen van uw blokhut, garage, berging of overkapping. Het niet, of onjuist funderen van uw aankoop kan derhalve vervelende consequenties veroorzaken.

Voornaamste voordelen van een goed fundament:

  • verminderd optrekkend vocht bij de onderste wandlagen waardoor minder kans op houtrot.
  • stevig verankerd in de grond bij extreme wind.
  • betere waterpas afstelbaarheid en hierdoor beter te monteren.
  • minder kans kieren en naden door knelling bij onevenredige werking

Bij Blokhutreus bieden we (afhankelijk van het model), 2 soorten fundatie aan, namelijk Thermowood en hardhout. Een fundering van composiet hebben wij bewust niet in het assortiment daar uit ervaring blijkt dat deze na verloop van tijd rond om hol gaat staan waardoor er zich als het ware een soort watergoot vormt onder de wand met alle gevolgen van dien. Thermowood en hardhout zijn meer vormvast en hebben een betere vocht ventilatie.

Voorbeelden keuzeopties

Thermowood fundatieliggers

De term Thermowood komt door de speciale manier waarop deze balken zijn behandeld waardoor ze een hoge resistentie tegen de weersinvloeden hebben. Dit is belangrijk omdat het fundament in direct contact met de ondergrond staat. De balken zijn geschikt als fundament op een verharde vlakke ondergrond zoals tegels en beton.

Hardhouten fundatiebalken

Hardhout is een natuurlijk zeer sterke en duurzame houtsoort met een hoge resistentie tegen alle weersinvloeden. Naast verharde ondergronden ideaal om te gebruiken als fundering voor uw blokhut of tuinhuis tot 45 mm wanddikte op onverharde ondergronden zoals modder, zand of (laag) gras. Bij wanddiktes v.a. 50 mm dient er een vlakke verharde ondergrond te zijn zoals tegels of beton.

NB. om aantasting van de fundatiebalken te voorkomen, adviseren wij om een zandbed aan te leggen van ca. 20 tot 25 cm diep en breed waarop de fundatiebalk rust. Zand houd geen vocht vast en bevat geen sporen (zwam) die het hout kunnen aantasten.

Hardhouten piketpalen

Hardhouten piketpalen worden gebruikt om hardhouten funderingsbalken en vloerbalken waterpas te kunnen monteren en te verankeren met de grond. De afstand tussen de piketpalen dient, afhankelijk van het model blokhut of tuinhuis tussen de 60 en 80 cm te zijn voor een optimale verdeling van de draagkracht. Geschikt als fundatieverankering voor modellen met een wanddikte tot 45 mm.

HEEFT U VRAGEN?

Bent u niet zeker welke soort fundament u nodig bent?
Bel ons dan gerust of stuur een e-mail met uw vraag.
Onze deskundige verkoopmedewerkers staan u graag te woord!